Apstiprina uzvarētāju konkursā par novadu ziņu televīzijas sižetu sagatavošanu 2019.gadā

 

NEPLP izsludinātajā konkursā “Par novadu ziņu sižetu veidošanu 2019.gadā” uzvarējusi SIA “Valmieras TV”. SIA “Valmieras TV” bija vienīgais pretendents, kurš iesniedza pieteikumu dalībai minētajā konkursā. SIA “Valmieras TV” plāno veidot televīzijas sižetus par aktualitātēm un norisēm reģionos kopā ar sadarbības partneriem – 10 reģionālajām televīzijām, diasporas mediju IMLO Lat-Ireland un biedrību “Mēs-latvieši pasaulē”. Veidoto sižetu būtiskākie uzdevumi būs skaidrot iedzīvotājiem aktuālos jautājumus, kas ietekmē dzīvi reģionos un stiprināt un veicināt nacionālo identitāti. Sižeti tiks veidoti proporcionāli par katru novadu, taču tas atkarīgs arī no aktualitātēm un notikumiem Latvijas reģionos.

Apstiprina sabiedriskā pasūtījuma daļu komercmedijos (Apstiprina revīzijas komisiju ziņojumus)

AS “Latvijas Neatkarīgā Televīzija” sabiedriskā pasūtījuma ietvaros septembrī un oktobrī veidoja 13.Saeimas priekšvēlēšanu debašu raidījumus – “Līderu debates. Programmas”, “Līderu debates. Ekspertu studija” un “Līderu debates. Premjeri”. Kopumā LNT un Re:TV programmā sagatavoti un pārraidīti 10 televīzijas raidījumi.

Biedrība “Mēs latvieši – pasaulē” laika posmā no maija līdz decembrim sagatavojusi un televīzijas programmā “Re:TV” pārraidījusi 10 raidījumus “Latvija Eiropā”. Raidījumi veidoti par diasporas un remigrācijas tematiku, lai atbalstītu Latvijas diasporas mītnes zemēs veidotu sižetu un raidījumu par diasporu sagatavošanu un padarītu tos pieejamus Latvijā un diasporā dzīvojošajai auditorijai, nodrošinātu sižetu un raidījumu pieejamību interneta platformās, kā arī atbalstītu elektroniskos plašsaziņas līdzekļus un producentus Latvijas diasporas mītnes zemēs.

Apstiprina sabiedriskā pasūtījuma plānu 2019.gadam AS “TV Latvija”

2018.gadā AS “TV Latvija” veidotajai televīzijas programmai “Rīga TV24” izdevies nostiprināties starp skatītākajām televīzijas programmām Latvijā, kas apraidi nodrošina latviešu valodā. Programma piesaistījusi jaunus, atzītus žurnālistus un izveidojusi vairākus raidījumus, kurus jau novērtējuši “Rīga TV24” skatītāji. 2019.gadā “Rīga TV24” turpinās veidot informatīvo raidījumu “Preses klubs”, starptautisko notikumu atspoguļojošo raidījumu “Globuss”, filmu ciklu “Kas te tik laikmetīgs” izceļot dažādas radošās personības un atspoguļos valsts svētku notikumus.

Iekļauj jaunas programmas Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā

NEPLP apstiprināja divu jaunu televīzijas programmu iekļaušanu Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā. Turpmāk skatītājiem būs pieejama jauna izklaides programma “AWE” un ziņu programma “One America News Network”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment